Rabu, 9 November 2011

Nasib le weh

Semalam mama sampai rumah lewat.. Dekat lab lagi cikgu aidan call kata aidan demam.. Tapi sebab papa ambil so mama rasa ok la kut..

Sampai2 aje rumah macam biasa aidan ambil feel melekap macam koala.. Badan dedar n papa goreng hash brown pun dia tak lalu makan.. Bila check rupanya mulut aidan penuh blister.. Kejap2 dia cuba korek.. Sakit tak tahu mengadu.. Aiseh!! Tengok jam dah pukul 8.15pm

Cepat2 siapkan bdk2, kayuh basikal.. Semua klinik tutup, try hospital dekat rumah.. Aiseh takdak pulak Dr budak, suggest kami ke hospital lain.. Tapi Dr hanya ada by 9pm.. Berkejaran kejar teksi, tepat2 pukul 9 daftar

Dr check tengok kata blister dalam mulut sebab badan dia panas.. Tapi paru2 takde bunyi kahak cuma tekak merah2.. Kesian la baby..

Balik rumah merengek2.. Minta gayut.. Lepas makan ubat terus tidur..

Anak2 tidur baru la makpak boleh makan..

Pukul berapa kami makan? Huhu 10.30mlm.. Haha

Pujuk hati n badan letih masak panas2 baru sedap makan






Dengar papa hirup kuah buat hati lega..

Bersabar lah.. Habis satu malam tak study.. Dugaan

Bangun pagi mata pulak bengkak..

Banyak dosa ni.. Kena lebih kerap minta ampun dengan Allah

Sambil tu berdoa orang lain tak kena dugaan macam ni

Yang penting muka kena ceria! 😊 sebab ada lagi orang dalam dunia ni yg teruk dugaannya

- Ipong yang berjasa untuk entri ini

2 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

bila anak x sihat, mak pak sekali resah gelisah...tambah 2lg klau dua study mcm kita ni kan kak

si izan... berkata...

pesal plak mata ble bengkak tuh? sian mata x cukup rehat agaknye...