Selasa, 8 November 2011

boleh jadi stress! :P

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


Dalam seminggu mama baca novel ni.. baca dalam bas je pun masa nak pi mai lab.. buku2 nicholas sparks takde dalam kindle lak tu.. menci ok.. jadi 2 weeks masa pi kedai buku uni beli la buku ni.. mujur kat kedai koop uni dapat juga la less dr original price novel.. huhu..



beli pun sebab nak tengok movie dia la.. membayang channing tatum (ooooo drooling tak sudah!) jadi hero -- dahle nad cakap nnt dia nangis2.. owh, takleh imagine.. maka habiskan jugak baca buku ni.. haha gatai!

sekarang, kena ingat.. selalu movie dari novel tak best.. selalunya lah! so.. bertabah..

secara kasar, buku ni cerita pasal John Tyree, bdk nakal turned out as a soldier.. fallen in love with sweet innocent Savannah.. it started out really well until..... hah! baca sendiri!

stress mak baca buku ni, nak nangis ka, nak sedih ka.. hai lah!

ada satu lagi buku mama baca.. yang ni beli kat kindle..

google

mula2 rasa macam revealing la gak.. sekali bila aidid muaddib tu cakap kata dia ni penipu mlm gak, haiyoooo terus stop! dah 70% baca.. bila fikir balik, duduk diam2 betul gak weh.. ada certain part memang ok la ajarannya.. supaya kita ni celik bab financial literacy.. kena make the money work for us.. tapi memang ada certain part contoh investment dalam mutual fund... dia kata tak ok langsung.. bagi mama, kalau kita nak invest, kita kena la pilih yang kita mampu.. ada yang low risk, medium risk n higher risk.. pastu dia ni cakap rumah bukan dikira sebagai aset.. bab ni mama 50-50  dengan dia.. ntahle.. korang baca la ek.. kalau nak tgk cerita kata dia ni scammer, try tengok sini pulak 

apa2 pun, be critical.. tak mesti kita kena sentiasa setuju dengan orang.. sentiasa condemn orang pun tak baik jugak kan?

dah,

melalut lebih.. kena buat kerja pulak..

happy working semua :)

6 ulasan:

Ira berkata...

hahaha.. sila sedia tisu byk2 ye semasa menonton movie ni nanti.. aku plak suka nau dgn amanda seyfried tu.. mata gojes gila!

mast@work berkata...

ira,

confirm aku kena tgk masa laki aku takdak.. kalo idak mesti kena kondem habis

Oyis berkata...

ooo scammers ke author dia? ari tu dok berkira2 nak beli jgk la, dah pegang2, tp sbb duit x brp cukup, letak balik (sbb slalu beli buku 2nd hand je, bila masuk kedai buku baru, terus berkira2 dia lebih sket nak beli ehehhe).

ucufan berkata...

jangan tak caya weh... baca buku pun aku leh nangis teresak2... tgok movie lagi la...

NadiahKhair berkata...

so ape konklusi ko?

buku yg xbest ke? movie yg xbest?

pd aku jln cerita buku tu best, detail and kita boleh imagine..

tp movie die ade channing tatum wehhhhhhh. yg at 1 scene nangis yg smpi ngn ko-ko sekali nak nangis. sbb die hensem sgt dan xpatut nangis bleh? ;p

mast@work berkata...

oyis,

tu la.. ada yang kata scammer.. takpe, yang baik jadi teladan le kan.. sure ada ilmu yang baik2 juga.. hahaha

fano, nad,

aku baru tengok movie dia semalam.. so far buku dia lagi sedih la weh.. huhuhu.. tapi sebab channing tatum maka mak sedih gak tengok movie tu..

tapi cerita dia ada ubah2 juga kan dari novel tu.. which is quite good la.. kalo ikut bulat2 n tak sesedih buku mau aku merempan depan komputer.. ahahahhaa