Isnin, 28 November 2011

Dalam train

Kami dalam perjalanan nak pi amik tok ayah ngan tok.. Aidan dah tertidur n Aiman pulak tengah nyanyi sorang2 sambil tengok luar.. Rindu blogging tak payah cakap la.. Tapi banyak unsettle things happened yang menyebabkan mama abandon kejap blog..

Tukar tajuk, masa mama ke Tokyo last week, mama sempat habis baca buku ni.. Haha sebab byk masa conference tak faham sebijik apa depa dok present maka sempat la mama baca buku ni





Tak tau la ape nasib weh! 2 kali baca buku this month sedih tah apa2.. Depressing betul! Huhu.. Rasa macam nak gigit aje telinga author sbb mama dah rasa sebak nak nangis bila nak sampai hujung.. Dah le geram dok bajet aish bila nak seronok ni sekali huwaaaaaaaaa sedih sangat2..

Novel ni pun dah jadi movie.. Sbb mama tau heroin dia anne hathaway so macam rasa terngiang suara dia masa baca buku ni..

Cuma yang tak best lepas baca buku n tengok movie dia, anne hathaway macam tak cukup umpph! Rasa macam tak feel sbb dia buat watak heroin buku ni macam jenis tak ceria n sedih aje sokmo.. N how i wish the hero was someone else?

Ok, berbalik pasal buku ni.. Buku ni cerita pasal ulangtahun pertemuan depa.. Dr lepas grad smpilah 20 thn selepas tu.. Jalan cerita dia best cuma mak sedih la ending dia.. Sob sob

Tapi buku ni definitely lagi best dr Dear John.. Cerita dia ala2 rendition of when Harry met Sally

- Ipong yang berjasa untuk entri ini

4 ulasan:

Oyis berkata...

kita x baca lg buku ni, cerita dia pon x tgk lg, cuma dah pernah tertgk trailer/teaser dia, mcm best. selalu nya kalo ada novel, kita akan baca dulu buku nya sblm tgk movie nya, sbb nnt jd x best bila baca. cam2 ne pon, to me, in most cases, baca is still much better than tgk movie. lebih feel...

lizz berkata...

sempat lagik membaca...saya dah lamer tak membaca setakat bacer magazine jer...

Azhariah Zuber berkata...

i missed your entry mast.
menarik buku tu. nak try sekali

mast@work berkata...

oyis,

a ah.. tapi mood nak baca buku romantik2 aje mas ni.. hahaha.. buku seram ka, jenis nak kena fikir pecah2 kepala tu kurang la sket sebab dah serabut dgn buku study kan? ehehehe

lizz,

ada hari layan juga baca.. kalau tak busy..

aza,

huhu, aku pun miss blogging n singgah menyinggah blog ko.. insyaAllah aku resume blogging balik.. kena xtra curi masa