Ahad, 1 April 2012

stress level

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


nowadays mama n papa rasa macam ni..


google

tak nampak jalan depan, tak tahu apa benda baru yg bakal dapat (which is the main purpose of phd), rasa macam nak quit walaupun tahu tak boleh, rasa macam nak jerit tapi tak tahu untuk apa..

kami tak berhenti berdoa.. moga jalan yang kami pilih ni dapat hasil yang baik akhirnya nanti. ya, mama sedar phd bukan boleh ubah dunia pun. tapi.. T_T







our current problem - mama buat kerja yang sama berulang2 dari bulan januari haritu.. lagi sedih bila ada komen cakap study mama ni old science (bukan cikgu cakap), buat kerja tengok data dari pagi sampai malam isnin sampai ahad.. ok, serius rasa nak nangis.. papa pula, buat labwork since dec.. result salah, heran sebab tgk method, procedure, lab equipment semua ok, patut result ok.. alih2 baru tau rupanya kamera rosak n capture data tak betul..

kami dah mula question halatuju kami. betul ke apa kami buat ni, sampai bila kena buat macamni.. mama masih bersyukur punya papa boleh mengadu.. kalau tidak mau mama tarik rambut sampai botak.. tu pun papa bukan jenis komplen.. mama yang selalu dok ngadu.. kesian papa..




sekarang persoalan yang mama nak tanya pada bakal student phd..




nak juga ke buat phd? hahahahhaha <<--- saja je kan?

12 ulasan:

dzuchan berkata...

nak.....tabahlah Puan Mas & En Haris..fwighting (eh ni bahasa korea)..ganbatte..

awin berkata...

pn mastura punya statement....dh ngeri...

yatie chomeyl berkata...

sama lah kita huhuuuh

mama maman aka yana berkata...

dugaan ada dimana2.. tak kira la apa kita buat.. sabar dan bertahan la.. nnt kemudian hari menyesal tak sudah.. betul ai say.. hehehe..

ierah_myra berkata...

huwarghh....mcm mane ni kak mas.. dah terlepas masuk... nak kuar balik bleh x? #perlukan suami kaya nak bayar balik duit KPT# huwarghhh... baru mula semangat dah luntur... =(

mast@work berkata...

dzuliza,

tq dear..

mast@work berkata...

awin ni kak win ke? :P

huhuhuhu.. entry tgh stress gitu le.. ce tgh tak stress ok je haha

mast@work berkata...

yatie,

marilah kita group hug.. huhuhu

mast@work berkata...

yana,

tu la.. dugaan macam2.. kena redha aje n usaha tak putus kan?

mast@work berkata...

ierah,

hahaha.. dia mcm dungeon, dah masuk xleh kuar.. kena lawan naga keluar api baru leh tau apa ending.. pi cari laki kaya.. leh bail out.. ngehehehe

Diyana berkata...

Salam perkenalan...
Percayalah.. setiap PhD ada cabarannya! We're on the same boat!

mast@work berkata...

diyana,

salam perkenalan juga. ya betul, setiap phd berbeza.. maka lalui aje le segala sakit kepala tu hehehehe