Selasa, 17 April 2012

friends visit Day 1

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p


last week kawan2 mama datang jepun.. gembira bukan kepalang ok.. plan lama.. yang tak dapat mai cik fano kita sorang tu aje.. merajuk aku ok.. dahle rindu ko.. sob2..

anyway, chema satu family, ayza (n son) n anis mai sini utk 4 hari.. walaupun kejap, puas mama dapat jalan2 dengan depa..

1st day kami ke Osaka Castle, jalan2 Kobe dan merambu di Shinshaibashi Osaka.. banyak jalan sebelah Osaka sebab kawan2 mama duduk hotel kat Osaka..

so since kami sendiri tak pernah sampai Osaka Castle, amik kesempatan la kan..

alhamdulillah cuaca day 1 ok, cuma angin sejuk la dok bertiup kadang2 tu brrrr hehehe..

ok layan gambar (semua gambar courtesy of chema n ayza) hehe.. kami cilok aje.. :P

us rombongan cik kiah di Osaka Castle

kudapan nasi goreng siap ada sos cili mesia weh hahaha
taiyaki sedap kat kobe

sok lusa ku sambung day 2 :P takleh taruk gambar banyak2 sebab bukan hakmilik mama.. cukup kami share kt fb




4 ulasan:

ucufan berkata...

UWAAAAA...... harus aku dtg.. nex time cuti akan ku pastikan ke kyoto..

mast@work berkata...

tau xpe.. ko mmg wajib fano

zt berkata...

adakah taiyaki yg dijual kt jepun ni halal? teringin nk makan tp tak tau mana bahan yg digunakan. harap sudi reply. thank you

mast@work berkata...

kena tengok batter dia. kalau rajin tanya pada tukang masak sama ada sake ada atau tidak. sake mungkin berada dlm batter, dalam pan.. nak jawab merangkumi semua peniaga jepun wallahualam..