Jumaat, 2 September 2011

raya kami

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

selamat hari raya.. mama dah masuk lab balik dari raya kedua lagi.. tapi sebab mood kelaut nak menghadap blog maka malas la nak update cerita raya..

alhamdulillah, kami selamat beraya di sini untuk kali kedua.. tak ada nangis2 dan drama swasta yang terjadi..

petang sebelum raya mama dah siap preparation.. buat kek lapis asam (lupa betul amik gambar kek tu), rendang ayam, rebus ketupat n lemang segera.. tq papa sebab tolong mama malam tu..

pagi2 raya bangun pukul 5 pagi.. aiman n aidan pun bangun kemain punya awal.. nak tolong mama buat kuah lodeh.. ehehe... makan lontong kami pagi raya.. kuah kacang pun ada instant so senang sangat2

Picture
menu pagi raya


lepas jamah menu pagi raya kami pi la dewan tempat ada solat aidilfitri.. sebab takut lambat maka kami naik teksi.. sekali sampai, eh awal rupanya.. hahahah.. so pose la dulu kami anak beranak.. baju melayu aiman dengan aidan sampai kyoto malam raya pertama.. pukul 8pm.. haha.. punya la tergelak.. dah le masa tu tengah skype dgn nenek.. pakaikan budak2 tu baju melayu kasi nenek tengok.. haha.. jadi budak2 pagi raya tu macam hip-hop pun ada gak.. haha

gambar dari fb aje.. gambar ori kat rumah.. hehe


lepas solat raya (mama tak solat pun.. menjaga budak kecik dua orang berlari kesana sini), kami balik rumah.. skype dengan tok ayah, aiman tidur kejap pastu baru kami pi gather dengan kawan2 kyoto..



makan sampai kenyang, aidan letih sangat2, kami pun balik rumah.. mama dengan papa pun fengsan sampai pukul 6.. elok pas maghrib kami makan, dapat tetamu kami.. haha.. Dr Prem sampai.. datang makan kuih raya sambil borak2..

camtu je le raya kami pun.. raya kedua dah masuk lab.. sampai la harini.. semalam kak yang n family dengan amir datang beraya.. mama masak mee udang aje.. kak yang pulak bawa pulut mangga.. huiyoo.. puas makan sambil borak2.. lepas ni kak yang nak balik dah.. sob sob.. sedih.. ada rezeki jumpa di mesia la lepas ni..

esok kami tak ada plan lagi.. sebab typhoon no 12 mula harini.. kalau teruk memang berkurung aje le dalam rumah.. ahad ada jemputan rumah kak su n mother's kindy aidan yang lama ajak gather.. tgk la kalu cuaca ok.. kalau idak maka memerap di rumah aje le sambil study n layan budak2.. jangan cranky udah le budak2 tu terperap dalam rumah..

petang ni ada seminar.. huhu.. tak ada mood langsung.. kang ada yang tertidur kang.. hehehe


6 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

ramai jugak dh nmpk org2 msia kat kyoto tu ye kak. yatie pun dh x nangis thn ni, dh agak2 kebal sikit dah eheh

mast@work berkata...

yatie,

ramai skrg.. yang ni pun family aje.. bujang2 semua balik mesia.. tu la.. makin kebal kita ni.. huhu

アヌム ちゃん berkata...

wah meriahnyaaa..fmly je pun tp ramai gak..belum cmpur yg single2 yg dh balik lagi..huhuu

lia berkata...

Kak, kalau da kebal tu, boleh la stay sana 2-3t keje lu kat sana, baru balik cni he3...

Ampun, kak... Memain jer...

;p

Oyis berkata...

slmt hari raya mast, maaf zahir btn. xpe sambutan simple, tp meriah. mcm di plymouth jg lah lebih kurg :)

mast@work berkata...

anum,

kalu masuk adik2 undergrad lagi meriah.. tak boleh buat kat tempat kami makan2 ni.. hehe

lia,

kurus lagi la akak ko ni kalo 2 3 tahun tinggal rangka.. hahaha


oyis,

meriah.. banyak makanan mesia.. tu yang terbaik tu. hehe