Isnin, 13 Ogos 2012

out and about - tokyo summer 2012 - D2

* السلام عليکم *


 こんにちは q(^_~)p

owh aku rindu dengan blog sendiri ye harap maklum.. tak punya masa nak update dan merepek kat blog ni.. tapi tahu, kalau x coret disini karang takut lupa pula kenangan kat sini :)

so sambung trip ke tokyo haritu..

plan asal nak naik tokyo tree tapi frust sebab kena booking sebulan la hai.. ciskek! kecewa kami..

tapi takpe, kita jalan kat tempat lain..

akhirnya kami plan pergi ke sini National Museum of Emerging Science - ala, cari tempat yang kena child friendly la kan? kang budak2 meragam makpak lagi pening.. tapi museum ni best, tunjuk benda2 science and technology.. robot asimo pun ada.. anak2 seronok la.. owh jgn risau pasal bab english sbb kebanyakan signage dalam museum tu ada translation :)

balik dari museum tu baru perasan rupanya dekat aje dengan robot GUNDAM paling besar.. robot tu boleh pusing2 kepala dia.. huhuhu.. tapi masa sampai kat robot tu Aidan dah tertidur.. so Aiman aje le yang seronok posing :)

masa kat odaiba ni punya la ramai umat manusia.. sebab weekend dan ada festival fair ape tah tak lalu la nak pi jenguk ramai kemain manusia..

balik dari odaiba kami ke akihabara.. papa dapat good deal untuk lens.. dan anak2 dapat steering wheel untuk wii - nak main mariokart hehehe.. murah sbb 2nd hand punya.. stereng tu 1000¥ aje - lebih kurang rm40.. balik malam tu mmg terbalik la anak beranak hahaha..

ok, enjoy gambar

DSC_0638
depan Anpanman shop

DSC_0642
favourite cartoon anak2

DSC_0648
jam ni bunyi dia macam2 ok

DSC_0650
museum fees

DSC_0658
anjing sampai angkasa

DSC_0660
antara exibit

DSC_0665
aiman enjoying himself

DSC_0670
my boys.. aidan tertidur dah

DSC_0687
peace gundam

DSC_0691
tinggi kemain robot ni

DSC_0716
backside gundam

DSC_0721
antara kedai kat akihabara

ada video kat museum tu, tapi nak tunggu masa nak upload semua video tu kang tak jadi update jugak blog ni ahahahaha


2 ulasan:

lia berkata...

lama btol akak diam he3...

selamat berpuasa kak.... ;)

mast@work berkata...

lia,

org kata writer's block.. hehe, alasan semata