Isnin, 17 Januari 2011

semangat membuak2..

semalam kuar kejap ke sanjo konon2 sekadar nak tukar2 duit dan makan tengahari (dapat juga makan udon dengan tenang semalam).. pastu bisik2 papa, boleh tak nak tabur sikit duit kut2 nampak benda murah? papa kata boleh aje.. ape laie? ala2 naik sheikh gitu..

agaknya sale ngabihkan stok kut kat kyoto ni.. merata2 sale.. ape jadah korang ni ha? sokmo sale? kekekeke.. tak kisah la.. maka kami pun jengah kaki masuk uniqlo.. mmm.. tak best..

pastu masuk pulak Gap.. weee... best2.. papa dapat cap n muffler, aidan dapat 3 helai t-shirt (ada additional less maka tinggal 640yen - RM25) aiman tak beli apa2 sebab dah banyak barang awang sorang tu..

mama pun melilau la gak nak cari something untuk diri sendiri.. alih2.. hampaassssss.. dalam hidup mama, paling sakit hati tengok baju2 cantik tapi saiz 0, saiz xxs (extra2 small??? taik aa luuuu) itu adalah bongok.. aku nak kena kurus sampai camne baru nak boleh pakai baju2 tu? bengkek ati ok.. takkan nak kena jadi cam jerangkung baru leh muat pakai.. kalau kat GAP mama saiz m.. standard la kan? tp yang tak leh blah sebab saiz baju yang tinggal xxs dgn xs je.. ape jadah buat sale! baik bagi sedekah aje weh.. itu pun kalau bagi kat mama aku buat jadi kain buruk aje noks

kadang2 designer ni tak logik dek akal.. menggalakkan orang jadi aneroksia je le kekdahnya.. diet2.. belahak ku nak diet lagi weh! anak dah dua takkan nak nampak tulang2 lagi weh?? giler! hangit satu badan ok..

tolong la para designer baju.. tengok la realiti.. badan wanita ni camne.. yang curvy2 cam mama ni mana nak dapek merasa baju cantik2.. sokmo takdak saiz.. kesian la kat kami weh!

ahahahhaa.. sekian luahan hati seorang GEMS.. muhehehehe


5 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

sekarang ni clearance winter sale..sbb kejap lagi nak start spring sale dah pulak..

kat jepun ni mmg sepanjang masa sale ajer, sbb tu org jepun suka shopping hehehe

Oyis berkata...

sini pon kalo berlambak2 kat kedai tu saiz 8 (M tu dlm saiz 12/14). sapa aje yg bole pakai? lg satu kasut, saiz 3. hampas...

Nurzairul Isma berkata...

Hehe... Klu name nye sale, kat sini pon slalu je takde size...smua org dh sambar dulu..

mast@work berkata...

tu yang stress tu.. cam tipu aje.. nape la dibuat saiz kecik2 tu.. dah x laku pun ko.. huhuhu

Iena berkata...

LUAHAN HATI KAK MAS MEWAKILI KATA HATI INA... THANK U KAK MAS SYG... :)